marți, mai 21 | Ne găsiti și pe

Aria eligibila

Aria eligibila a Programului Operational Comun Romania-Ucraina 2014-2020 este constituita din aria principala si doua centre sociale, economice si culturale majore, Bucuresti (RO) si Kiev.

Aria principala a Programului Operational Comun Romania-Ucraina 2014-2020 acopera:

  • Romania – 5 judete: Suceava, Botosani, Satu-Mare, Maramures, Tulcea;
  • Ucraina – 4 raioane: Zakarpattia, Ivano-Frankivsk, Odessa, Cernauti.

Programul a decis sa aplice  art. 8 (3) al Regulamentului nr 232/2014 al Parlamentului si Consiliului European de instituire a prevederilor Instrumentului European de Vecinatate, si a inclus doua centre sociale, economice si culturale majore, Bucuresti (RO) si Kiev (UA) in zona programului. Avand in vedere ca proiectele mari de infrastructura propuse pentru selectie fara o cerere de propuneri au caracteristici specifice care necesita un anumit tip de organism pe baza competentei tehnice a acestuia, a gradului inalt de specializare sau a puterii administrative si luand in considerare, de asemenea, faptul ca majoritatea institutiilor relevante sunt situate in capitalele tarilor participante, a fost identificata necesitatea de a include in zona programului, cele doua orase ca principale centre sociale, economice si culturale.

Lungimea totala a frontierei ariei eligibile este de 649,4 km. Granita este variata in ceea ce priveste tipul acesteia: pamant – 273,8 km, rau – 343,9 km, mare – 31,7 km. In plus, partea de sud a frontierei romano-ucrainene imparte biosfera comuna a Deltei Dunarii.

harta ENI 2014 - 2020