luni, septembrie 25 | Find us on

Aria Eligibila ENPI

Documentul strategic ENPI CBC prezinta atat lista regiunilor participante in program din cadrul ariei principale, cat si zonele incluse ca regiuni adiacente.

Conform acestui document, regiunile din aria prinicipala a programului, sunt urmatoarele:

  • In Romania, judeţele: Botosani, Galaţi, Iasi, Suceava, Tulcea si Vaslui
  • In Ucraina, oblasturile: Odessa si Chernivetska
  • In Republica Moldova: Intreg teritoriul.

In plus, In baza prevederilor Regulamentului ENPI si Documentului strategic ENPI CBC statele partenere au hotarat sa includa in cadrul programului anumite regiuni adiacente care pot influenţa pozitiv cooperarea in zona de graniţa. Astfel, regiunile romane si ucrainene din aria programului vor fi eligibile pentru finanţare in cadrul prezentului program. Regiunile adiacente vor avea acces la toate prioritaţile programului, dar numai proiecte soft vor putea fi implementate in aceste regiuni. Condiţiile detaliate de participare in program si de acordare a finanţarii din bugetul programului sunt reglementate in secţiunea de implementare a prezentului Programul Operaţional Comun.

Urmatoarele regiuni vor fi eligibile ca regiuni adiacente in program:

  • In Romania, judeţul Braila
  • In Ucraina, oblasturile Ivano-Frankivska si Vinniytska si 10 raioane ale oblastului Khmelnyitska (Vinkovetskyi, Chemerovetskyi, Khmelnytskyi, Kamyanets-Podilskyi, Letychivskyi,Dunayevetskyi , Derazhnyanskyi Novoushutskyi,Yarmolynetskyi si Horodetskyi) si 12 raioane ale oblastului Ternopilska (Ternopilskyi, Berezhanskyi,Pidgayetskyi,Kozivskyi,Pidvolochyskyi,Terebovlyanskyi,Monasturskyi,Gusyatynskyi, Chortkivskyi, Borshchivskyi , Zalishutskyi si Buchatskyi).

Aceste regiuni adiacente au fost selectate avand in vedere potenţiala valoare adaugata, datorita experienţei acestora provenita din implicarea actuala in activitaţi de cooperare pe o parte, si menţinerea accentului pe zona de graniţa pe de alta parte, cu scopul de a maximiza impactul programului.

Aria programului

aria ENPI ROUAMD

Harta include intreaga arie eligibila a programului constituita din aria principala si regiunile adiacente. Este de menţionat faptul ca oblasturile Khmelnytska si Ternopilska vor participa doar cu o parte din suprafaţa lor, asa cum este prezentat mai sus.