Comisia Europeană a aprobat patru proiecte mari de infrastructură propuse pentru finanțare prin Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020. Valoarea totală a acestora este de 21,2 milioane de euro, din care 17,5 milioane de euro reprezintă contribuția Uniunii Europene.
Procesul de aprobare în două etape a proiectelor mari de infrastructură depuse în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020 a fost finalizat de Autoritatea de Management a programului. Ca urmare a îndeplinirii tuturor condițiilor, Comisia Europeană a aprobat următoarele patru proiecte:
Lista principală:
1. Îmbunătăţirea siguranţei populaţiei prin managementul situaţiilor de urgenţă;
2. Râu curat Dunărea;
3. Cooperare regională pentru prevenirea și lupta împotriva infracționalității transfrontaliere.
Lista de rezervă:
1. Infrastructură transfrontalieră de sănătate.
Având în vedere alocarea financiară limitată aferentă proiectelor mari de infrastructură de la nivelul programului operațional, proiectul rezervă va putea fi contractat condiționat de respingerea de către Comisia Europeană a unui al patrulea proiect de pe lista principală. Până în prezent, Comisia Europeană nu a transmis Autorității de Management decizia cu privire la proiectul menționat.
Proiectul Îmbunătățirea siguranţei populaţiei prin managementul situaţiilor de urgenţă continuă activitățile finanțate prin programul trilateral România-Ucraina-Republica Moldova și constă în: modernizarea Serviciului de Stat pentru Situațiile de Urgență din Cernăuți, construirea unui poligon de training pentru situații de urgență la Suceava, modernizarea unui centru de training în Ivano-Frankivsk (Ucraina) și construirea unei piste de aterizare pentru elicoptere la Suceava.
Activitățile proiectelor vor fi realizate în termen de 36 de luni de la data semnării contractelor de finanțare.
http://ro-ua.net