duminică, decembrie 10 | Ne găsiti și pe

Buletin informativ 3/2020

Pinterest LinkedIn Tumblr +

În luna iunie a.c., a fost constituit Comitetul Comun de Programare, structură care reunește reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, precum și alte organizații partenere din cele două state și este principalul decident în ceea ce privește etapa de programare. Componența instituțională a Comitetului Comun de Programare poate fi consultată aici.

Până în prezent, au fost luate decizii care ţin de modul de lucru al comitetului, pregătirea documentaţiei pentru analiza strategică de mediu şi stabilirea ariei programului. Aria programului este constituită din cinci județe de graniță din România, respectiv Satu Mare, Maramureș, Suceava, Botoșani și Tulcea, iar din Ucraina raioanele Zakarpattia, Ivano-Frankivsk, Cernăuți și Odessa.

Comitetul Comun de Programare a aprobat metodologia de elaborare a viitorului program și s-a decis demararea etapei de analiză teritorială. Metodologia de elaborare a programului ţine cont de proiectele de regulamente europene aflate în curs de aprobare, precum şi de ghidurile TESIM puse la dispoziţia programelor.

Pe întreaga durată a procesului de programare vor fi consultaţi actorii relevanţi de la nivel local sau naţional (autorităţi publice locale, naţionale, reprezentanţi ai societăţii civile etc.), atât în procesul de elaborare a analizei teritoriale, cât şi în ceea ce priveşte selectarea priorităţilor programului, a grupurilor ţintă sau a potenţialilor beneficiari, precum şi în procesul de identificare a unor proiecte mari de infrastructură care să fie dezvoltate în parteneriat, cu scopul de a răspunde unor necesităţi comune. Totodata, publicul va fi invitat să transmită propuneri privind proiectul de program care va fi publicat atât în secţiunea dedicată a site-ului https://ro-ua.net/ro/2021-2027, cât şi pe site-ul MLPDA (România) şi al Cabinetul de Miniştri din Ucraina.

Citeste tot articolul din documentul atasat

Share.