marți, mai 21 | Ne găsiti și pe

BRCT Suceava, la cea de-a cincea ediție a Forumului de Dezvoltare Locală, Truskavets, Ucraina

Pinterest LinkedIn Tumblr +

În perioada 2-3.09.2021, reprezentanții BRCT Suceava au participat la cea de-a cincea ediție a Forumului de Dezvoltare Locală.

Desfășurat în mod tradițional la Truskavets, Ucraina, în regiunea Lviv,  evenimentul reprezintă o platformă internațională unică de schimb de experiențe și bune practici în dezvoltarea regională și locală. Întâlnirile facilitează  dezbaterea și coordonarea eforturilor autorităților locale și naționale, a întreprinderilor și a organizațiilor neguvernamentale pentru a asigura dezvoltarea durabilă.

În acest an, Forumul a avut următoarele 3 teme centrale:

☑️Dezvoltare comunitară;
☑️Cooperare în regiunea Carpaților;
☑️Arealul transfrontalier Polonia-Ucraina.
Stadiul actual de implementare al Programului Operațional Comun România – Ucraina 2014-2020, precum și Oportunitățile oferite au fost prezentate publicului în cadrul panelului privind cooperarea în regiunea Carpaților.

Amploarea unică a evenimentului este dată de prezența a 200 de reprezentanți ai parlamentelor și guvernelor statelor din regiunea Carpaților, autorități regionale și locale, organizații internaționale și membri ai Corpului diplomatic, ONG-uri și centre analitice, precum și reprezentanți ai programelor internaționale de asistență tehnică care operează în Ucraina și participă în mod tradițional la ”Forumul de Dezvoltare Locală”. La întâlniri participă an de an reprezentanții ministerelor, parlamentelor și consulatelor din Ucraina, Polonia, Austria, Slovacia, România, Ungaria, Germania, Turcia și nu numai.

Agenda evenimentului este disponibilă aici.

Share.