marți, mai 21 | Ne găsiti și pe

BRCT SUCEAVA, la reuniunea de lucru organizată de Consulatul României la Solotvino

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Reprezentanții BRCT SUCEAVA AU PARTICIPAT LA ÎNTÂLNIREA DE LUCRU DE LA SOLOTVINO, Ucraina, DEDICATĂ dezvoltării PROIECTELOR TRANSFRONTALIERE RO-UA pentru PROGRAMUL INTERREG NEXT 2021-2027.

Consulatul României la Solotvino în colaborare cu Administrația de Stat a Regiunii Transcarpatia, Ucraina, a organizat pe 15 februarie, o reuniune de lucru pentru a facilita contactelor dintre reprezentanți ai autorităților din România și Ucraina pentru dezvoltarea de proiecte transfrontaliere în cadrul exercițiului financiar următor.

Programul INTERREG Next România-Ucraina pentru perioada 2021-2027 este gestionat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice, și Administrației, în calitate de Autoritate de Management, iar Biroul Regional de Cooperare Transfrontaliera Suceava va asigura Secretariatul Comun si pentru viitorul program.

În cadrul întâlnirii, reprezentanții BRCT Suceava au făcut o prezentarea a statusului actual al Programului Operațional Comun 2014-2020, dar și a oportunităților de finanțare din programul Interreg Next România-Ucraina 2021-2027. Prioritățile și obiectivele adresate de viitorul program, precum și acțiunile indicative ce pot face obiectul proiectelor de cooperare transfrontalieră au fost detaliate în plenul reuniunii.

Amploarea evenimentului a fost dată de prezența consulului României la Solotvino, Florin Grațian Pârvu, de altfel, inițiatorul acestei întâlniri, conducerea Administrației Regionale Transcarpatia, reprezentată de Viktor Mykyta, președintele Administrației de Stat a Regiunii Transcarpatia,  președinții de consilii raionale, dar și primari de pe cursul superior și inferior al râului Tisa. Din Maramureș  au participat 20 de primari, însoțiți de specialiști în redactarea și implementarea proiectelor transfrontaliere, reprezentanți ai Instituției Prefectului din județului Maramureș și ai Consiliul Județean Maramureș, reprezentanți ai comunității românești din Transcarpatia.

Share.