9 Mai – Ziua Europei celebrată de BRCT Suceava!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

O zi încărcată de semnificații, 9 mai – Ziua Europei a fost sărbătorită de Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră.

De Ziua Europei se celebrează pacea și unitatea, valorile comune care stau la baza formării Uniunii Europene, valori ce trebuie transmise și generației tinere. Cu acest prilej, BRCT Suceava în parteneriat cu Grădinița „La Piticul Vesel” din Suceava, a organizat pe 9 şi 10 mai, acțiunea „Europa în culori”. Acțiunea a avut ca scop promovarea semnificației zilei de 9 mai în rândul copiilor, finalizându-se astăzi cu o expoziție ad-hoc a lucrărilor în incinta unității.

Copiii din grupele mijlocie şi mare ale gradiniței și-au provocat îndemânarea şi imaginaţia  pentru a realiza postere și planșe cât mai orginale cu steagul Uniunii Europene și a statelor membre, sub îndrumarea cadrelor didactice ale unității. Instrumentele de pictură pentru organizarea de ateliere creative fiind donate de BRCT Suceava.

Prin această acţiune BRCT Suceava şi-a propus să implice copiii în activităţi multiculturale și interactive, întrucât talentul, spiritul tânăr și optimismul sunt atribute menite să ducă mai departe construcția europeană. Echipa BRCT Suceava a vizitat grădinița La Piticul Vesel și povestindu-le împreună cu doamnele profesoare și dna manager Gianina Mamciuc și dna director Lăcrămioara Costiuc copiii prezenți despre semnificația Zilei Europei.

În cadrul acțiunii au fost integrată și grupa de copii ucraineni  care învață la gradiniță, copii veniți din diverse orașe ale Ucrainei – Cernăuți, Kiev, Odesa și care beneficiază aici de toate condițiile necesare frecventării cursurilor.

Colaborarea BRCT Suceava cu Grădinița „La Piticul Vesel” din Suceava vine și în contextul în care în unitate s-a înființat o grupă specială pentru copiii refugiați din Ucraina, iar Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava asigură rolul de Secretariat Tehnic Comun al Programului Operațional România-Ucraina 2014-2020, fiind implicat și în facilitarea inițiativelor internaționale de ajutorare a cetățenilor ucraineni refugiați în județele de la graniță.

Share.