duminică, decembrie 10 | Ne găsiti și pe

Întâlnire de Ziua Europei la Administrația Militară Regională din Cernăuți

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Directorul executiv BRCT Suceava s-a întâlnit pe 9 mai cu Serghei Osachuk șeful Administrației Militare Regionale Cernăuți!

Pentru a întări solidaritatea europeană și a partenerilor pe care Ucraina ii are în România care și-au arăta deschiderea și suținerea față de poporul ucrainean, ziua Europei a fost marcată și la Cernăuți, prin vizita pe 9 mai la șeful Administrației Militare Regionale Cernăuți, Serghei Osachuk a directorului executiv BRCT Suceava, Cezar Grozavu.

În cadrul întâlnirii au fost discutate dificultățile și riscurile cu care se confruntă partenerii care implementează activități în parteneriat, precum și exemplele de solidaritate ale beneficiarilor în spijinul beneficiarilor ucraineni. În cadrul întâlnirii s-a înmânat și steagul UE în semn de solidaritate și susținere a aspirațiilor de aderare la Uniunea Europeană.

Parteneriatele create prin cooperarea pe proiecte transfrontaliere sunt puternice şi de încredere, iar acum facilitează acțiuni de cooperare în sprijinul refugiaților. Rezultatele activității derulate de atâția ani pe proiectele de cooperare transfrontalieră se vad mai ales acum prin parteneriate întărite, relații și prietenii peste graniță, dar mai ales relații instituționale de încredere, care au facilitat ajutoarele umanitare transmise în Ucraina.

BRCT Suceava íşi aduce aportul de peste 17 ani la dezvoltarea comunităților de la graniță prin derularea proiectelor transfrontaliere cu parteneri din România şi Ucraina finanțate de Uniunea Europeană, alături de Autoritatea de Management a Programului România-Ucraina, iar Uniunea Europeană a dovedit că este solidară si aproape de cetățenii săi, prin alocarea de fonduri de pentru dezvoltare regională și de reziliență, dar și sprijin umanitar pentru cetățenii din zona de război.

Share.