duminică, septembrie 24 | Ne găsiti și pe

BRCT Suceava partener la sărbătorirea Zilei Limbii Ucrainene!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră s-a alăturat sărbătoririi Zilei Limbii Ucrainene în calitate de partener și a fost reprezentat prin de colegul nostru, Bogdan TANASĂ – Șef departament Planificare, Programare și Dezvoltare Proiecte, la evenimentul organizat în București de Uniunea Ucrainenilor din România.

Pe 9 noiembrie 2022, se sărbătorește ,, Ziua limbii ucrainene și a scrisului ucrainean!”, ocazie cu care Uniunea Ucrainenilor din România a organizat un eveniment la nivel național, sub egida „9 noiembrie – Ziua Limbii Ucrainene în România”.

Evenimentul de amploare, la care au luat parte participanți din 7 țări, a constituit un bun prilej de a identifica acțiunile de sprijin realizate de România pe perioada crizei refugiaților din Ucraina.

În cadrul actiunilor desfășurate la București, colegul nostru a purtat discuții pentru identificarea nevoilor de cooperare între diferiți actori ai comunităților din zona transfrontalieră, reprezentând instituții și ONG-uri din Satu Mare, Transcarpathia, Maramureș, Ivano-Frankivsk, Botoșani, Suceava, Cernăuți.

La evenimentul au fost prezenți reprezentanți ai Guvernului României, ai Parlamentului României, ai Radei Supreme a Ucrainei, ai administrației publice locale din România, ai Administrațiilor de Stat din Ucraina, precum și reprezentanți ai mediului academic din România și Ucraina și numeroși refugiați ucraineni.

Panelele de discuții au inclus subiecte precum limba maternă și educația în limba maternă, reprezentarea la nivel local și național a comunității ucrainene, respectiv organizarea comunității și solidaritatea în contextul războiul care se desfășoară în continuare în Ucraina.

Transmitem felicitări Uniunii Ucrainenilor din România și filialelor din teritoriu și LA MULȚI ANI cu ocazia Zilei Limbii Ucrainene!

 

 

 

 

Share.