marți, mai 21 | Find us on

Rolul științei regionale în construirea capacității de reziliență în Ucraina – Workshop internațional

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Conflictul de război dintre Ucraina și Rusia a provocat nu numai suferințe umane fără precedent, ci și devastarea mediului construit și a infrastructurii în multe orașe și regiuni ale Ucrainei. În numele Academiei Regionale de Științe și al altor organisme științifice, credem că oamenii de știință regionali din diferite părți ale lumii sunt capabili să ofere sprijin științific în etapa de reconstrucție a țării odată ce a fost semnat un tratat de pace. Dar deja în Ucraina poate exista o mare nevoie de consiliere științifică, schimb de cunoștințe și consolidarea contactelor reciproce între experți în dezvoltarea regională, urbană și a infrastructurii.

Vineri, 17 noiembrie 2022, 11:00-13:00, a avut loc o întâlnire științifică în format fizic, pentru a explora modalități eficiente de cooperare și sprijin științific pentru consolidarea capacităților în Ucraina, pe baza nevoilor regionale de sprijin științific. Evenimentul având ca scop reunirea experților din Europa cu experți din Ucraina și alți stakeholderi din Ucraina.

Centrul de Studii Europene al Universității Alexandru Ioan Cuza, Iași, în colaborare cu Academia Regională de Științe și Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava, s-au oferit să acționeze ca hub de coordonare pentru această activitate.

Share.