duminică, septembrie 24 | Find us on

200 de participanți și 160 de idei de proiecte în cele 3 sesiuni ale forumului de parteneriat România-Ucraina

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pe 13 și 14 iulie 2023, Secretariatul Comun – Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava și Autoritatea de Management – MDLPA Interreg NEXT România-Ucraina, împreună cu experții TESIM (Suport Tehnic pentru Implementarea și Managementul Programelor ENI CBC contractat de Comisia Euroepeană) au organizat 3 sesiuni de parteneriat, cu scopul de a facilita cooperarea în cadrul proiectelor care vor fi finanțate prin program.

Experții TESIM au asigurat networking-ul între participanți, atât la nivel tematic pe prioritatea de interes, cât și la nivelul ideilor de proiecte. Pe durata evenimentelor s-a expus un “perete” virtual cu ideile de proiecte înscrise de participanți asigurând inclusiv accesul în camere virtuale de discuție. De asemenea, s-au susținut prezentări pentru facilitarea identificării partenerilor și construirea parteneriatelor transfrontaliere, inclusiv exemple de bune practici.

La eveniment au luat parte autorități publice, instituții de învățământ, de cercetare culturale, mediu și sănătate, ONG-uri și alte organizații relevante atât din România, cât și din Ucraina, interesate de inițierea unui parteneriat transfrontalier.

Sesiunile au avut loc în format on-line, astfel: 13 iulie 2023, între orele 10.00 – 12.15, Prioritatea 2-  Dezvoltare socială transfrontalieră, 13 Iulie 2023, între orele 14.00 – 16.15, Prioritatea 1 – Focus transfrontalier asupra mediului și 14 iulie 2023, între orele 10.00 – 12.00, Prioritatea 3 – Cooperare la frontiere.

Alături de aceste evenimente, un alt instrument util pentru identificare de parteneri pentru derularea de proiecte transforntaliere este secțiunea dedicată de pe website-ul programului, https://ro-ua.net/en/partner-search. De asemenea, cei interesați pot accesa https://keep.eu/partners/ pentru a identifica organizații care au derulat deja proiecte de cooperare.

Share.