marți, mai 21 | Find us on

Comitetul de Monitorizare al Programului Interreg NEXT România-Ucraina a aprobat Ghidul Solicitantului pentru proiectele standard!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Interreg NEXT România-Ucraina: 12 milioane euro pentru investiții transfrontaliere în educație și sănătate

În cadrul ședinței din 1 august 2023, Comitetul de Monitorizare al Programului Interreg NEXT România-Ucraina a aprobat a aprobat Ghidul solicitantului pentru proiectele de tip standard. Apelul de proiecte aferent priorităților Educatie și Sănătate, în valoare de 12,6 milioane de euro (fonduri nerambursabile), va fi lansat în zilele următoare, cei interesați având la dispoziție 4 luni pentru a depune cererile de finanțare.

În cadrul reuniunii, reprezentanții celor 2 state participante în progra, România și Ucraina au aprobat criteriile de acordare a finanțării pentru proiectele care au o componentă de investiții în valoare de minimum 500.000 euro (proiecte standard), precum și modul în care se vor derula selecția, evaluarea și contractarea proiectelor.

În cadrul acestui apel de proiecte vor putea fi depuse solicitări care vizează reabilitarea, modernizarea și dotarea infrastructurii de educație și sănătate din județele de graniță din România, respectiv Satu Mare, Maramureș, Suceava, Botoșani și Tulcea, și din oblasturile Zakarpattia, Ivano-Frankivsk, Cernăuți și Odesa din Ucraina.

În cadrul ședinței de comitet au fost prezentate de către Autoritatea de Management și cerințele pentru finanțarea proiectelor cu valoare mică (small scale), pentru care a fost publicat pentru consultare Ghidul solicitantului. Termenul pentru transmiterea observațiilor și sugestiilor celor interesați, cu privire la conținutul documentului, este 31 august 2023.

Share.