luni, septembrie 25 | Find us on

Ziua Cooperării Interreg 2023 – Competențe pentru viitor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Anul acesta programul România-Ucraina 2014-2020 sărbătorește Ziua Cooperării Interreg #InterregCooperationDay printr-o serie de ateliere pentru promovarea competențelor pentru viitor în rândul tinerilor, dar și a rezultatelor proiectelor noastre transfrontaliere.
În perioada 19 septembrie – 6 octombrie vor avea loc 3 ateliere de competențe astfel:Maramureș: 19-21 septembrie 2023

Tulcea: 26-28 septembrie 2023

Suceava: 04-06 octombrie 2023

50 de elevi ucraineni se vor îmbarca într-o serie de călătorii de 3 zile, în România pentru a-și consolida competențele prin schimbul de experiențe și demonstrații practice, dar și pentru a crea legături cu elevii români și a explora rezultatele proiectelor comune. Campania și-a propus să valorifice dezvoltarea competențelor „verzi” și digitale, a spiritului antreprenorial. În acest sens, tinerii din Ucraina vor fi în contact direct cu inițiativele finanțate de program în domeniul conservării biodiversității, dezvoltării rezilienței la schimbările climatice, serviciilor medicale și terapiilor alternative, cercetării, tehnologiei și inovării.

Programul iși propune să valorifice dezvoltarea competențelor „verzi” și digitale, a spiritului antreprenorial. În acest sens, tinerii din Ucraina vor fi în contact direct cu inițiativele finanțate de program în domeniul conservării biodiversității, dezvoltării rezilienței la schimbările climatice, serviciilor medicale și terapiilor alternative, cercetării, tehnologiei și inovării.

În fiecare an, în luna septembrie, Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Comun România-Ucraina (Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației) și Secretariatul Tehnic Comun (Oficiul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava) marchează Ziua Cooperării Interreg pentru a promova beneficiile cooperării și impactul proiectelor în zonele de frontieră, alături de întreaga comunitate de programe Interreg finanțate de Uniunea Europeană.

Urmărește pagina oficială a programului @ENI CBC România-Ucraina pentru postări interesante din timpul acestor workshop-uri!

Share.