luni, septembrie 25 | Find us on

ENPI CBC Apel 2

In data de 14 noiembrie 2011, a fost lansat cel de-al  doilea  apel  de  propuneri  de  proiecte  din  cadrul  Programului  Operational  Comun Romania – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013.

Spre deosebire de primul apel de propuneri de proiecte care a fost apel deschis si in care Nota Conceptuala a fost depusa impreuna cu Cererea de Finantare, in cadrul acestui apel au fost depuse in prima faza doar notele conceptuale. Ulterior etapei de evaluare a notelor conceptuale depuse, aplicantii ale caror note conceptuale au fost preselectate au fost invitati sa trimita propunerile de proiecte complete.

Termenul limita de depunere a notelor conceptuale pentru cele trei prioritati a fost 30 ianuarie 2012.

Conform ghidurilor solicitantului, notele conceptuale au fost depuse, dupa cum urmeaza:

Prioritatea 1: Catre o economie mai competitiva a zonei de frontiera – Secretariatul Tehnic Comun Birou – Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Suceava
Prioritatea 2: Mediul si pregatirea pentru situatii de urgenta – Secretariatul Tehnic Comun Birou – Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Suceava
Prioritatea 3: Promovarea activitatilor people-to-people – Secretariatul Tehnic Comun Birou – Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Iasi

Ghidurilor solicitantului si corrigendum-urile in limba engleza pot fi descarcate folosind link-urile de mai jos:

Pachetul Ghidului Solicitantului pentru prioritatile 1 si 2
Documente de completat (en)
Documente spre informare (en)

Pachetul Ghidului Solicitantului pentru Prioritatea 3
Corrigendum pentru prioritatile 1 si 2

Corrigendum pentru Prioritatea 3

Varianta neoficiala in limba romana a ghidurilor solicitantului poate fi descarcata folosind link-urile de mai jos. In cazul in care exista inadvertente intre versiunile engleza si romana, are prioritate varianta oficiala in limba engleza aprobata de catre Comitetul Comun de Monitorizare.

Pachetul Ghidului Solicitantului pentru prioritatile 1 si 2
Pachetul Ghidului Solicitantului pentru Prioritatea 3

Pe perioada apelului de propuneri de proiecte, structurile de management au desfasurat o serie de actiuni specifice in aria eligibila a Programului, destinate sa sprijine autoritatile/institutiile/organizatiile interesate in elaborare/depunerea cererilor de finantare si accesarea fondurilor nerambursabile: evenimente de parteneriat, evenimente de informare, sesiuni de instruire, consultanta locala, dezvoltarea de instrumente on-line.

Evenimente de parteneriat

In vederea asigurarii unui cadru propice generarii de proiecte valoroase pentru cea de-a doua lansare de propuneri de proiecte si stabilirea unor relatii directe intre organizatii din toate cele trei tari participante in Program, in vederea identificarii de parteneri potriviti pentru ideile de proiecte pe care doresc sa le dezvolte au fost organizate sesiuni de parteneriat in cele dua tari partenere:

– Republica Moldova, Chisinau: 3 iunie 2011
– Ucraina, Odessa: 7 iunie 2011

Prezentari (materiale folosite in cadrul evenimentelor)

Sesiuni de informare

Expertii din cadrul BRCT Suceava au fost implicati in organizarea sesiunilor de informare dedicate potentialilor beneficiari si au oferit informatii despre pasii ce trebuie realizati in procesul de depunere a unei cereri de finantare.

Au fost organizate 18 evenimente in contextul celui de-al doilea apel de propuneri de proiecte.  La aceste evenimente, organizate in diferite locatii din aria eligibila a Programului (Romania: Iasi, Vaslui, Galati, Tulcea, Suceava si Botosani; Ucraina: Cernauti – 2 sesiuni, Ivano Frankivsk, Vinnytsya si Odessa – 2 sesiuni; Republica Moldova: Balti, Edinet, Chisinau, Cahul, Rezina si Soroca) au luat parte aproximativ 1200 de participanti.

Prezentari (materiale folosite in cadrul evenimentelor)

Sesiuni de instruire

Sesiuni de instruire, cu o durata de 2 zile fiecare, pentru aplicantii ale caror note conceptuale au fost preselectate in cadrul celui de-al doilea apel de propuneri de proiecte, au fost organizate dupa urmatorul calendar:

Prioritatile 1&2
Suceava (Romania): 27-28 august 2012
Cernauti  (Ucraina): 30-31 august 2012
Chisinau (Republica Moldova): 6-7 septembrie

Prioritatea 3
Iasi (Romania): 24-25 septembrie 2012
Cernauti (Ucraina): 27-28 septembrie 2012
Chisinau (Republica Moldova): 26-27 septembrie 2012

Prezentari (materiale folosite in cadrul evenimentelor)

Lista proiectelor contractate dupa evaluarea aplicatiilor depuse in cadrul celui de-al  doilea  apel  de  propuneri  de  proiecte  poate fi consultata aici.